Synkronisera kalender och kontakter till smartphone.

Synkronisera kalender och kontakter till smartphone.

Jag har under många år rest en hel del med allt var det medför med flygtider, bokningsnummer till hotell och hyrbilar.

Det händer att man blir försenad och behöver hitta telefonnummer och dylikt för att kunna meddela sin sena ankomst.

Till det har jag använt kalender och kontakter i mailen, (Outlook / Notes) och synkat det till telefonen.

 

KONTAKTER

Många använder kontakter i sin mail och använder telefonboken i telefonen. Har man en smartphone eller en telefon med en bra kontaktbok och kalender så kan man synkronisera dessa kontaktböcker. Man får också fördelen att det är lättare att editera telefonnummer, mm i mailprogrammet än i telefonen.

 

KONTAKTUPPGIFTER I KALENDERBOKNINGAR

Har du upptäckt att om man har ett telefonnummer utan mellenslag i en kalenderbokning eller SMS så markerar telefonen den som en länk. När man markerar denna länk kan man med de flesta telefoner ringa det numret med en knapptryckning!

 

Använd kalendern i din mail, lägg in telefonnummer och övrig information du kan behöva. Synkronicera det till din telefon. Om du skulle bli försenad har du namnet på de du skall möta och ett telefonnummer du kan ringa med en knapptryckning!

DRA OCH SLÄPP

När man gör bokningar idag så får man nästan alltid en bekräftelse via e-mail.

Detta mail kan man t.ex. i Outlook ta tag i och dra till sin kalender. Då får man med sig all viktig information och man kompletterar med att välja den tid när det sker och eventuellt redigerar så man får viktig information på första bilden i telefonen.

CHECK MY TRIP

Om man reser mycket och använder en resebyrå för sina bokningar.

Då finns ett verktyg som synkronicerar informationen från Amadeustill din kalender i datorn. Resebyrån använder Amadeus för att boka flyg, tåg, hyrbilar, hotellrum, mm. Du har säkert sett detta på papper eller via mail, men med en enkel manöver så får du din bokning in direkt i din kalender.

 

CRM SYSTEM

Vill man ha koll på alla kontakter och aktiviteter man har med sina kunder och prospekt så kan man använda ett sk. CRM system.

När man skall göra ett kundbesök så lägger man upp det som en aktivitet i CRM systemet där man senare kommer att komplettera med anteckningar från mötet.

Många av dessa system har direktkoppling till din kalender och när du skapar bokningen så läggs den upp i din kalender med kontaktinformation, t.ex. telefon-nummer och adress.

 

 

Några få exempel på hur man kan utnyttja mailkalender
 och kontakter i kombination med en bra telefon
för att göra livet lite lättare!